Pel projecte: Apogeu, concòrdia i expulsió. La Companyia de Jesús a la Manresa del segle XVIII. El jurat valora molt positivament la trajectòria de l’autor i el treball d’arxiu que es proposa, un relat que pot cobrir l’àrea del barroc o la visita de la Manresa Ignasiana.
David Ferré Gispets (Sant Fruitós de Bages, 1994) és graduat en Història en les especialitats d'Història de la Guerra i Història Moderna, màster interuniversitari en Història Moderna i Identitats a la Mediterrània Occidental i actualment cursa un doctorat en Història Comparada Política i Social. Ha participat en nombrosos congressos i classes magistrals de referència i compta amb diverses publicacions científiques i ressenyes. L’any 2016 va guanyar el Premi extraordinari de Grau d’Història de la UAB, l’any 2017 obtingué el Premi extraordinari de Màster i guanyà el 2n premi en la VII convocatòria del premi Temps, Espia i Forma de la Universitat de Barcelona pel treball de màster L’exèrcit borbònic a Catalunya (1715-1725). Subjecció, Expansió, misèria i Negoci a la postguerra de Successió. Ha treballat com a guia turístic i ha exercit tasques d’assessorament, redacció de guions i gestió d’espais turístics a Manresa
Premi Pare Ignasi Puig i Simon sobre la Manresa ignasiana
Premi per a projectes de recerca relacionats amb la Manresa ignasiana convocat per Manresa 2022 - l’Ajuntament de Manresa, dins dels premis Lacetània (www.premislacetania.info), en memòria del sacerdot de la companyia de Jesús, professor, investigador i savi divulgador dels coneixements científics i, també, autor de diverses publicacions sobre Sant Ignasi de Loiola a Manresa.
El premi s’adjudica a un projecte de recerca o de divulgació que tracti algun aspecte històric de l’edat moderna des d’una perspectiva social, humana, artística o patrimonial a l'entorn de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a Manresa (1522-1523), la seva canonització (1622), els llocs de la ruta ignasiana de la ciutat, la presència de la Companyia de Jesús a la ciutat o la Manresa dels segles del XVI al XVIII.
La dotació del premi és de 1.500 euros (impostos inclosos) i l’Ajuntament de Manresa es reserva el drets d’edició de l’obra, ja sigui en format paper o en format digital, i en les condicions i estil que consideri més oportuns. En aquest cas, l’autor haurà de cedir els drets de l’edició a l'Ajuntament de Manresa. L’autor del treball premiat que s’editi rebrà quinze exemplars de l’edició.
Els guardonats amb el premi Pare Ignasi Puig i Simon
CONVOCATÒRIA 2014 GUANYADOR/A: Jordi Simon i Vilarasau TREBALL: Seguint les petjades del pelegrí a Manresa
Podeu consultar el treball AQUÍ
CONVOCATÒRIA 2015 GUANYADOR/A: Mireia Barbé Rius TREBALL: El Convent de Sant Domènec de Manresa des del segle XIV al XX: Testimoni històric del pas de Sant Ignasi de Loiola a la ciutat
Podeu consultar el treball AQUÍ
CONVOCATÒRIA 2016 GUANYADOR/A: Mireia Vila i Cortina TREBALL: La dona a Manresa i Catalunya en temps d'Ignasi de Loiola (1491 - 1556)
Podeu consultar el treball AQUÍ
A la imatge Mireia Vila i Anna Vilajosana a la presentació del llibre "Les Ínyigues, l'entorn femení d'Ignasi de Loiola a Manresa" resultat del guardó Premi Pare Ignasi Puig 2016, publicat per Zenobita amb la col·laboració de DEIM i Tertúlies a la cuina.
CONVOCATÒRIA 2017 GUANYADOR/A: Glòria Ballús Casóliva TREBALL: La Música a l'entorn de Sant Ignasi de Loiola i de la Companyia de Jesús a la ciutat de Manresa
Podeu consultar el treball AQUÍ
A la imatge Glòria Ballús, a la presentació del seu treball, en el marc de les Festes de Sant Ignasi 2019.
CONVOCATÒRIA 2018 GUANYADOR/A: Josep Galobart Soler TREBALL: Els manresans que van acollir Sant Ignasi a través dels protocols notarials (1485 - 1585)
Podeu consultar el treball AQUÍ
A veure la seva presentació en el marc de les Festes de Sant Ignasi 2020:
CONVOCATÒRIA 2019 GUANYADOR/A: Josep Alert Puig PROPOSTA: Proposta de buidatge bibliogràfic per a la posada en valor del patrimoni de la Barcelona ignasiana: elements per a la construcció d'un relat
Comments